Prekybos vietų darbo laiko ribojimai Lenkijoje. Ką vertėtų žinoti apie apsipirkinėjimą Lenkjoje sekmadieniais?

2018 m. Lenkijoje pasikeitė teisės aktai, reglamentuojantys parduotuvių darbo laiką. Pagal naująją teisę parduotuvės turi būti uždarytos sekmadieniais ir šventinėmis dienomis. Taigi, nuo šiol darbo dienų skaičius, kai parduotuvės gali dirbti, sumažėjo. Ką tai reiškia vartotojams ir verslui? Pažvelkime išsamiau.

Viena iš priežasčių, kodėl nauji įstatymai buvo įgyvendinti, yra darbuotojų teisių apsauga. Lenkijoje švenčių ir nedarbo dienomis darbas nebuvo privalomas, tačiau dėl konkurencijos tarp parduotuvių ir didėjančio prekybos centro populiarumo, dauguma parduotuvių buvo atviros ir šiose dienose. Taigi, buvo padaryta prielaida, kad darbuotojai negalėjo visiškai pasinaudoti savo teisėmis ir laisvalaikiu, kuris turėtų būti skirtas šeimai, poilsio ir asmeniniam laikui.

Naujieji įstatymai taip pat turės neigiamą poveikį verslui. Didelės prekybos centro tinklų tinklai turės mažiau laiko, kad galėtų pasiekti savo klientus, o tai gali sukelti nuosmukį pardavimams. Taip pat bus sunku mažesnėms parduotuvėms konkuruojant su didelėmis prekybos centrų grandinėmis, kurioms turėtų būti lengviau užtikrinti pakankamą klientų srautą dėl savo apimties ir vietos.

Viena iš alternatyvų parduotuvių tinklams ir smulkioms parduotuvėms, galėtų būti internetinės prekybos plėtra. Tačiau tai tik trumpalaikė ir ne visada praktiška sprendimo galimybė, nes kai kurios prekės, tokiomis kaip maisto produktai ar drabužiai, reikalauja asmeninio aptarnavimo ir dydžio pasirinkimo.

Vykstantiems apsipirkti, vertėtų žinoti sekmadienio prekybos draudimo negaliojimą tam tikrais atvejais.  Taigi, kurie sekmadieniai bus prekybos sekmadieniais šiais metais? Atsakymą rasite žemiau.

Sekmadieniai Lenkijoje, kada prekybą yra leidžiama 2023 metais:

  • Sausio 29 d.
  • Balandžio 2 d.
  • Balandžio 30 d.
  • Birželio 25 d.
  • Rugpjūčio 27 d.
  • Gruodžio 17 d.
  • Gruodžio 24 d.

Parduotuvių Suvalkuose sąrašą galite rasti čia.

Gero apsipirkinėjimo!

Close Menu